O nama

Erudita d.o.o. je osnovana u prosincu 2000. godine. Tvrtka se bavi nakladništvom i edukacijom. Do danas smo objavili sedamnaest knjiga iz područja psihologije međuljudske komunikacije, suvremenih oblika poučavanja, učenja i zdravlja.

Objavljujemo znanstvene i stručne knjige i priručnike iz područja psihologije, pedagogije i medicine. Predviđena su i posebna izdanja. Knjige su napisane jasnim i razumljivim jezikom i namijenjene su podjednako stručnjacima kao i širem krugu čitatelja.

Nudimo izobrazbu iz ovih područja: modeli međuljudske komunikacije prema Schulzu von Thunu, vođenja razgovora u konfliktnim situacijama, pedagoško-psihološkog savjetovanja, pedagogije kriznih stanja, tjelesnih aspekata držanja i takta, razumljivosti tekstova, suvremenih oblika poučavanja i učenja i umijeća zdravog življenja.


Prokurist:

Prof. dr. sc. Marko Palekčić

Glavni i odgovorni urednik

Umirovljeni je redoviti profesor u trajnom zvanju na Odsjeku za pedagogiju i Centru za obrazovanje nastavnika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio je i na fakultetima u Sarajevu, Americi i Njemačkoj (od 1992. do kraja 1998. godine) i Zadru. Ima bogato znanstveno i nastavno iskustvo, posebice u suvremenim teorijama i metodama edukacije. Među ostalim, pohađao je i tečaj iz temeljnih komunikacijskih modela kod Schulza von Thuna.

Link na odsjek pri Filozofskom fakultetu